CASH-EXPERT.ES CASH-EXPERT EU TEL. +34 91 330 51 35
RADNO VRIJEME: PON-PET 08:00-19:00 SUB 09:00-15:00
Novac u rukama - Gdje posuditi novac?

Gdje posuditi novac?

02.05.2023. Cash Expert

Kada se nađemo u nezavidnoj financijskoj situaciji s novonastalim neplaniranim troškovima, poput hitnih medicinskih troškova, iznenadnog popravka automobila ili nepredviđenog putovanja, posuđivanje novca ponekad je jedino rješenje. 

No, prije samog posuđivanja, važno je razmotriti svoju financijsku situaciju i stvoriti realistični plan za vraćanje posuđenog novca. Iako je posuđivanje novca vrlo praktično privremeno rješenje, dugoročno može dovesti do financijskih poteškoća. Stoga je važno razumjeti prednosti i nedostatke svake od dostupnih opcija.

Upravo su to informacije koja vas očekuju u nastavku!

 

1. Tradicionalne kreditne institucije 

Tradicionalne kreditne institucije poput banaka i kreditnih zadruga mnogima su prva asocijacija kada je riječ o posuđivanju novca. Ove institucije obično nude različite vrste kredita, od nenamjenskih do hipotekarnih kredita. 

Prednosti posuđivanja novca od tradicionalnih kreditnih institucija uključuju relativno niske kamatne stope i dugoročne uvjete otplate. Međutim, proces prijave za kredit najčešće je vrlo dugotrajan i zahtjeva mnogo papirologije. Također, ovi krediti obično zahtijevaju i izvrsnu kreditnu sposobnost, a odobrenje može potrajati i do nekoliko tjedana.

Nebankarske institucije za online pozajmice - Gdje posuditi novac

 

2. Online nebankarske institucije

Online nebankarske institucije poput Cash Expert-a nude mogućnost brzog i jednostavnog posuđivanja novca, iako se najčešće radi o mikro zajmovima koji podrazumijevaju iznose do nekoliko tisuća eura. Proces prijave za online zajmove obavlja se putem web stranice i traje vrlo kratko, svega nekoliko minuta. 

Prednosti posuđivanja novca od nebankarskih institucija uključuju veliku brzinu, jednostavnost i značajno manje rigorozne kriterije za odobravanje zajma, što ih čini dostupnijima širokom krugu ljudi. S druge strane, kamatne stope mogu biti visoke, a kratkoročni uvjeti otplate mogu dovesti do financijskih poteškoća ako se unaprijed ne stvori dobar plan otplate.

Ponudu Cash-Expert mikro zajmova, kao i njihove uvjete, možete provjeriti ovdje.

 

3. Kreditne kartice

Kreditne kartice su također jedna od popularnih i široko dostupnih opcija za posuđivanje novca. 

Glavne prednosti kreditnih kartica uključuju brzinu i jednostavnost korištenja. Također, mnoge kreditne kartice nude nagrade i popuste za svoje korisnike. Međutim, kamatne stope na kreditne kartice obično su vrlo visoke i mogu se povećati ako se dug ne vraća u roku. Uz to, baš zbog toga što se nalaze nadohvat ruke u svakom trenutku, kreditne kartice mogu dovesti do nepotrebnog trošenja i prekomjernog zaduživanja.

 

Podizanje gotovine sa bankomata - gdje posuditi novac

 

4. Osobni zajmovi

Osobni zajmovi su još jedna opcija za posuđivanje novca. Ove zajmove obično nude banke i kreditne institucije te ih možete dobiti putem mobilne aplikacije ili osobno u banci. 

Prednosti osobnih zajmova uključuju fiksne kamatne stope te mogućnost dobivanja zajmova i za ljude s nešto lošijom kreditnom sposobnosti. Međutim, ovi zajmovi obično imaju visoke kamatne stope i naknade, a neki od njih mogu zahtijevati i neku vrstu osiguranja vraćanja duga. 

5. Prijatelji i obitelj

Posuđivanje novca od prijatelja i obitelji može biti privlačna opcija jer obično nema kamatnih stopa i strogih uvjeta otplate. Dakle, s jedne strane potencijalna fleksibilnost ove vrste zajma je daleko najveća, što je uz nepostojanje kamatne stope i njegova najveća prednost. No, posuđivanje novca od poznanika može dovesti do napetosti u odnosima i narušavanja prijateljstva ili obiteljskih odnosa. 

 

Euri u novčaniku - gdje posuditi novac

 

Ako se nađete u nepredviđenoj financijskoj situaciji i razmišljate o posuđivanju novca, važno je prvenstveno razmotriti sve dostupne opcije i njihove prednosti i nedostatke. 

Naravno, ne postoji jedna najbolja opcija za sve, već je odabir potrebno prilagoditi individualnoj situaciji. Recimo, ako vam je potrebna velika svota novca, primjerice za kupnju novog automobila ili nekretnine, kredit u banci vjerojatno će biti najbolja opcija. S druge strane, ako vam je hitno potrebno nekoliko stotina ili nekoliko tisuća eura za pokrivanje neplaniranih troškova, tada će online mikro zajmovi biti bolja opcija zbog velike brzine isplate. Više o mikro zajmovima možete saznati na našem blogu

INFO: +34 91 330 51 35
INFO: +385 1 5507 755