CASH-EXPERT.ES CASH-EXPERT EU TEL. +34 91 330 51 35
RADNO VRIJEME: PON-PET 08:00-19:00

Savjeti za kupnju božićnih poklona: manje stresa i više ušteda

Pokloni - Savjeti za kupnju božićnih poklona: manje stresa i više ušteda

Savjeti za kupnju božićnih poklona: manje stresa i više ušteda

29.11.2022. Cash Expert

Darivanje božićnih poklona obitelji i prijateljima nešto je što vjerojatno svi vole, no često se dogodi da se kupnja ovih poklona pretvori u noćnu moru. Biranje idealnog poklona već samo po sebi nije lako, a kad još tome dodamo vremensko i financijsko ograničenje, ovo iskustvo može postati prilično stresno.

Iako vam ne možemo pomoći s odabirom savršenog poklona za najmilije, u nastavku vam donosimo nekoliko ideja koje bi mogle biti od pomoći pri ostvarivanju ušteda i smanjenju razine stresa, kako bi vam blagdani prošli u čim boljem raspoloženju!

Odredite popis osoba i budžet

Kupnja božićnih poklona bez plana lako se može pretvoriti u kaos. Što kupiti, kome, koliko novaca imate na raspolaganju - ovo su samo neka od pitanja na koja su vam potrebni odgovori prije nego se upustite u ovu avanturu. Pripremite popis osoba za koje želite kupiti poklon, kako nekoga ne biste zaboravili. Potom okvirno odredite koliko novaca planirate potrošiti na sve poklone i pokušajte se držati tog iznosa.

Prosinac je mjesec s najvećom prosječnom potrošnjom u godini, što znači da se većina ljudi zanese prilikom blagdanske kupnje. Kako se ne biste doveli u nezavidnu financijsku situaciju u siječnju, dobro isplanirajte kupnju poklona (i drugih potrepština) i pridržavajte se svojih financijskih mogućnosti. Više o jednostavnom financijskom planiranju saznajte u naših 5 savjeta za planiranje osobnog budžeta.

Božični pokloni - Savjeti za kupnju Božičnih poklona - manje stresa i više ušteda

 

Krenite dovoljno rano kako biste izbjegli stres

Statistički podaci iz godine u godinu pokazuju kako Hrvati najviše troše 23. prosinca, dan prije Badnjaka i zatvaranja trgovina. No, kupnja nekoliko dana prije blagdana nikako nije dobra ideja jer će u tom slučaju stres biti gotovo neizbježan. Zato krenite s planiranjem i kupnjom čim ranije, po mogućnosti već početkom prosinca.

Pratite web trgovine zbog promotivnih akcija

Mnoge tvrtke koje se bave maloprodajom računaju na velike promete u prosincu, što nam potvrđuje i spomenuta statistika, a kupce privlače velikim popustima. To su sjajne vijesti za vas! Ako poklone niste kupili za Black Friday i Cyber Monday, koji se obilježavaju krajem studenog, ne brinite jer se popusti na dio artikala obično nastavljaju i tijekom prosinca. Pratite omiljene web trgovine na društvenim mrežama i pretplatite se na njihove newslettere kako biste na vrijeme iskoristili promotivne akcije i tako potrošili čim manje na kupnju.

Božični kolači - Savjeti za kupnju Božičnih poklona - manje stresa i više ušteda

 

Poklon ne mora biti skup

Kako smo svakodnevno, a posebice u predblagdansko razdoblje, bombardirani oglasima za razne proizvode, često zaboravljamo da bit poklona nije u njihovoj materijalnoj vrijednosti. Novi mobitel, parfem ili nakit su divni pokloni, ali ne zaboravite kako je jedino uistinu važno da poklon dolazi od srca. Lijepo upakirani božićni keksi koje ste sami ispekli, zajednička fotografija u jednostavnom okviru ili DIY ukras za božićno drvce samo su neke od ideja za gotovo besplatne poklone koji sigurno neće razočarati. Izdvojite nešto vremena i prepustite mašti na volju jer su ušteda i sjajni poklon od srca na ovaj način zagarantirani.

Ako ste u stisci s vremenom i ne stignete se baviti rukotvorinama, slijedite savjete iz prva tri koraka i maksimalno si olakšajte proces kupnje. Naši mikro-zajmovi u iznosima već od 50,00 €, odnosno 376,73 kuna, dostupni su u svega 15-ak minuta te će biti brzo i praktično rješenje za problem nedovoljnog blagdanskog budžeta.

Želimo vam ugodne blagdane!

INFO: +34 91 330 51 35
INFO: +385 1 5507 755