CASH-EXPERT.ES CASH-EXPERT EU TEL. +34 91 330 51 35
RADNO VRIJEME: PON-PET 08:00-19:00 SUB 09:00-15:00
Sve što trebate znati o mikro zajmovima - Cash Expert financijski blogovi

Sve što trebate znati o mikro zajmovima

01.02.2023. Cash Expert

Ako ste već čuli za pojam “mikro zajam” a niste znali o čemu se točno radi, na pravom ste mjestu! U nastavku vam donosimo sve što trebate znati o ovom novom obliku financiranja koji ima neke velike prednosti u odnosu na klasične oblike financiranja.

Što su mikro zajmovi?

Mikro zajmovi su pozajmice relativno malih iznosa novca s kratkim rokom otplate. Osim manjih maksimalnih iznosa i kraćih rokova otplate, od klasičnih kredita razlikuju se u još nekoliko karakteristika:

  • Jednostavnost: u većini slučajeva, predavanje zahtjeva za mikro zajam moguće je obaviti putem računala ili mobilnog telefona u samo nekoliko klikova. Za većinu mikro zajmova nije potrebno puno papirologije, već samo nekoliko osnovnih dokumenata, što znači da su široko dostupni.
  • Brzina: mikro zajmovi su dostupni u vrlo kratkom roku, koji može iznositi svega nekoliko minuta od odobrenja zajma.
  • Fleksibilnost: prilikom podnošenja zahtjeva za mikro zajam, korisnik može odabrati iznos zajma, rok otplate i broj rata za otplatu koji najviše odgovara njegovim financijskim mogućnostima.
  • Naknada: ove velike prednosti imaju svoju cijenu, što znači da će u konačnici iznos koji ćete morati vratiti biti nešto viši u odnosu na klasične kredite.

Iako su mikro zajmovi nenamjenski, njihova osnovna namjena je financiranje izvanrednih, neplaniranih situacija kao što su hitni radovi u kućanstvu, popravak automobila i slično. Korištenje mikrozajmova u svrhu otplaćivanja drugih dugovanja nije zabranjeno, ali se nikako ne preporučuje jer bi moglo rezultirati dovođenjem osobe u nezavidnu financijsku situaciju.

Ova vrsta zajmova uglavnom (ovisno o pružatelju usluge) ne zahtijeva jamce i druge oblike osiguranja plaćanja, ali je kao i kod svakog drugog oblika pozajmice, iznimno važno na vrijeme otplatiti dug kako bi se izbjegle zakonske zatezne kamate i proces ovrhe.

Stoga prije donošenja odluke o predavanju zahtjeva za mikro zajam dobro proučite uvjete i razmislite hoćete li moći vratiti ovu financijsku obvezu.

 

Kreditne kartice - Sve što trebate znati o mikro zajmovima

 

Koji je maksimalni iznos mikro zajmova?

Maksimalni iznos ovisi o pružatelju usluge. U slučaju Cash-Expert-a iznosi mikro zajmova variraju između 50,00 € i 2.700,00 €. Rokovi otplate variraju između 15 dana i 180 dana, odnosno 6 mjeseci, a moguće je odabrati i broj rata za otplatu zajma - najveći broj rata je 6. Svako korisnik može samostalno odabrati kombinaciju ova tri faktora koja najbolje odgovara trenutnim financijskim mogućnostima.

 

Računalo - Sve što trebate znati o mikro zajmovima

 

Kako se prijaviti za mikro zajam?

Proces prijave za Cash-Expert mikro zajam je vrlo brz i jednostavan - može se odraditi u svega nekoliko koraka putem mobitela ili računala, bez potrebe za odlaskom u fizičku poslovnicu. Za predavanje zahtjeva za mikro zajam potrebno je učitati 5 dokumenata:

  • Obostrana fotografija osobne iskaznice
  • Selfie s prednjom stranom osobne iskaznice
  • Fotografija kartice tekućeg računa s vidljivim imenom i prezimenom, te IBAN-om računa
  • Promet po tekućem računu za zadnjih 60 dana
  • Zadnja platna lista poslodavca, odnosno odrezak od mirovine.

 

Cash-Expert mikro zajmovi isplaćuju se na tekući račun kroz 15 minuta od odobrenja zahtjeva za zajam, što ih čini pogodnima za sve situacije koje ne dozvoljavaju dugo čekanje koje bi podrazumijevali drugi oblici dodatnog financiranja.

Sve u svemu, mikro zajmovi dolaze uz cijeli niz prednosti i pokoji nedostatak. Široka dostupnost, brzina isplate i jednostavnost predavanja zahtjeva osnovne su prednosti, dok su relativno visoke naknade njihov nedostatak. Ako se koriste odgovorno i u skladu s preporukama, mogu biti vrlo praktično rješenje za financiranje neplaniranih jednokratnih troškova u kratkom roku.

Ako ste se prepoznali kao potencijalni korisnik mikro zajmova, saznajte i odgovore na druga česta pitanja o njima te proučite ponudu Cash-Expert zajmova dostupnih na našoj web stranici.

INFO: +34 91 330 51 35
INFO: +385 1 5507 755